9.3.2014

Varustekaaren saranointi

Aquador 23 WA Varustekaaren saranointi


Varustekaaren päälle voi asentaa lisävarusteita monipuolisesti, tukevasti ja siististi. Sähköjohdot saa kulkemaan putken sisällä kolhuilta ja katseilta suojassa. Tässäpä lyhyesti varustekaaren suosion syyt.

Varustekaaren korkeus voi joskus hankaloittaa kruisailua, jos vaikka kesämökille tai kauppareissulle voisi kulkea pari mailia lyhyempää oikopolkua, mutta reitillä on esteenä matalarakenteinen silta.

Ongelman voi ratkaista yksinkertaisesti muuttamalla kiinteä varustekaari kippaavaksi versioksi, jolloin veneen korkeudesta saadaan helposti toista metriä pois.
Mittatilaustyönä valmistettavaan kaareen teemme lähes poikkeuksetta saranoinnin, mutta venetehtaat säästävät usein tässä kohtaa valmistuskustannuksissa ja työ tehdään jälkeenpäin.


varustekaari
Saranoitu varustekaari ala-asennossa
tutka
Yläasennossa varustekaari näyttää ihan vakiolta

Kun vene on tuotu verstaan pihaan, on muutos helppo tehdä. Luonnollisesti projekti kustantaa myös vähemmän, kun materiaalit, pelit ja vehkeet on vieressä.
Targakaaren saranointi
Maestro mittailee viimeisiä ruuveja

Aina ei kannata lähteä liikkeelle Aatamista ja Eevasta: Saranakappaleet kuuluvat meidän vakiokomponentteihin custom-töissä. Ne on leikattu laserilla ja ovat siten mittatarkkoja sekä edullisia käyttää eri sovelluksissa. Samaa saranaa käytetään paljon myös tikkaiden taittoon. Saranakappaleiden väliin laitettu nylon-prikka toimii kivasti laakerina ja pultin voi kiristää kunnolla, jolloin liitos on tukeva ja jouhevaa käyttää.
Sarana
Sarana on siro, mutta vahvaa tekoa

Sähköjohdot purettiin pois muutostyön ajaksi, ettei ne vaurioidu hitsauksen tai rälläköinnin vuoksi. Kun piuhat vedettiin takaisin paikalleen, laitettiin taittuvaan kohtaan vahvaa kutistesukkaa parantamaan kulutuksenkestävyyttä. Nyt johdot kestävät taivutusta hyvin, eikä putken reunus hierrä kaapelin pintaa puhki.
Kaapelit
Piuhat suojattiin kutistesukalla taitteen kohdalla

Lukitus yläasentoon on yksinkertainen ja se toimii ilman työkaluja. Pultin sijaan käytimme muovikahvaista piparkakkuruuvia, jossa on haponkestävä kierre. Tämäntyyppiset pultit kuuluvat vakiovarastoomme ja niitä löytyy monessa koossa myös mutteriversiona.
Piparkakkuruuvi
Yläosan lukitus on helppo käyttää ilman työkaluja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Kirjoita kommentti, suosittele kaverillesi, JA klikkaa TYKKÄÄ !