1.1.2014

Keulatikkaat Sunseeker 53

Tervehdys kansat! Ja hyvää Uutta Vuotta!

Jostain se on kesäinen blogi polkaistava käyntiin, ja nyt se tapahtuu tyylikkäästi keskellä talvea! Valokuvia projekteista löytyy verkkolevyn arkistosta ja ensimmäiseen postaukseen pääsee keulatikkaat.

Vene on Sunseeker 53,

jonka keulakaide suomalaistettiin avaamalla yläkehän kaari kulkemisen helpottamiseksi. Koska isoon veneeseen ei marketista löydy sopivaa tikasta, päätettiin sellaiset valmistaa yksilöllisesti mittojen mukaan.

Avattu keulakaide ja uutukaiset tikkaat

Kaiteen aukaisussa tehtiin poikkipuu etujalkojen väliin, jotta rakenteesta saatiin tukeva ja samalla uusille tikkaille oivallinen ripustuspaikka.


Sivuprofiilista näkyy tikkaan alatuki

Tikkaat tuettiin ylimmästä askelmastaan ankkurilaitteeseen. Tässäkin ankkurilaitteessa oli alunperin iso lenkki ketjun ylimenon estämiseksi, joka nyt vaihdettiin hengeltään vastaavaan, mutta uusille tikkaille sopivaksi.


Alaosassa on teleskooppitikkaat

Tikkaat taittuvat kätevästi pieneen tilaan, kun alaosa on teleskooppimallia joka on saranoitu kiinteään yläosaan. Kokoon taitettuna tikkaasta tulee varsin kompakti paketti, jota säilytetään keulaboksin laipioon valmistetussa pikku telineessä.


Tikkaalla on säilytyspaikka keulaboksissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Kirjoita kommentti, suosittele kaverillesi, JA klikkaa TYKKÄÄ !