15.6.2014

Kaisla 525 erä

Heittojigaukseen räätälöity Kaisla 525 erä


Keväällä Båt 14 messuilla laitoimme pohdinnan käyntiin Peter Lahden kanssa erityisesti järvikäyttöön soveltuvasta heittojigausveneestä. Peter käyttää työssään Kaisla-veneitä ja tähän käyttötarkoitukseen valittiin luokkansa moninkertainen testivoittaja Kaisla 525 erä.

Riihimäen erämessut oli tämän projektin maaliviiva, jossa uutukainen esiteltiin.
Ennennäkemätön kaideratkaisu puhutti heittouistelijoita kovasti, kun tähän asti on ruuvailtu marketin kaiteita reelinkiin siihen kohtaan mihin ne ovat sattuneet sopimaan, ja kun nyt homma olikin suunniteltu vimosenpäälle varta vasten.
Peter Lahti ja Heittojigausvene Kaisla 525 erä

Tässä kuvassa poseeraavat metallin maestrot Olli Kankkunen ja Jukka Uittamo.
Olli valmistaa Savonlinnassa uisteluvermeitä Roster.fi tuotemerkillä sarjavalmisteena. Hän rakentaa verstaallaan myös mallikohtaisia ratkaisuja kaikkiin venemalleihin. Peterin veneeseen asennettiin Roster.fi tölkki- ja vapatelineet sekä vieheboksit. 
'mestarit areenalla'

Tässä vene on Arifin verstaalla, jossa kaiteet suunniteltiin, valmistettiin ja asennettiin.
Kaisla 525 erä
Kaidetyöt tehtiin Inkoossa

Etukaiteisiin asennettiin vapatelineet ja vieheboksit. Messuilla syntyi tuoteidea kaiteeseen asennettavasta solukumilevystä johon voi tökkästä heittokierrossa olevat jigit koukustaan roikkumaan. 
Sopivaa jigin väriä selatessa tästä on nopeaa ottaa vaihdokki virvelin kärkeen ja jatkaa heittelyä. Olli lupasi toimittaa proton, joka asennetaan tähän veneeseen hetimiten.
Etukaide, vapatelineet, vieheboksit, tölkkiteline

Takakaiteisiin asennettiin yhteensä kuusi vapatelinettä sekä 7" plotteri ja fish finder.
Kaiteen muoto jatkaa veneen linjoja

Veneeseen asennettiin makean veden käyttöön soveltuva MotorGuide VariMax V45 HT 36" sähköperämoottori, jonka valmistaa Mercury / Mercruiser tehdas. Ameriikoissa tämä kilpailee jaetulla kärkisijalla Minn Kotan kanssa ja juuri nyt eurooppaan rantautuneena se pääsi Peterin venen kyytiin. Laitteessa on portaaton 'kaasukahva' ja huippuvauhdit on soutamiseen verrattuna yli tuplaten. Koneesta löytyy myös pakki, kun nyppäsee kaasukahvasta sentin verran eteenpäin. Tällä koneella saa kruisailla myös niissä järvissä, joissa on bensakäyttöiset peräprutkut kielletty.
MotorGuide VariMax sähköperämoottori

Akku on näppärästi boksissaan, jonka molemmissa päissä on 12 voltin pistokkeet. Niitä voi käyttää vaikkapa työvaloon tai kännykän lataamiseen.
Akku asennettiin Kaislan takaboksiin